Skoči na sadržaj

Projekat „Pozorište za sve“

Projekat „Pozorište za sve“ obuhvata pet izvođenja predstave „Dok čekamo Godoa“ u okolini Novog Sada sa namerom da publici koja nema priliku da dolazi u pozorište približi ovu vrstu umetnosti.

Ulaznice se neće naplaćivati, već će publika donositi konzerviranu hranu, odeću, školski pribor koji će se donirati Svratištu za decu i mlade i Svratištu za beskućnike u Novom Sadu.

Pre svakog igranja ekipa kostimiranih glumaca će direktno šetajući kroz glavne ulice gostujućih mesta najaviti predstavu. Na ovaj nesvakidašnji način, mladi glumci pokušavaju da ostvare neposredniji odnos sa publikom. Celokupna turneja će se snimati sa ciljem da se napravi dokumentarni film.

Predstavu „Dok čekamo Godoa“ u režiji Vukašina Ranđelovića, a po motivima dela Semjuela Beketa realizovala je grupa mladih glumaca i sa velikim uspehom je izvođena na sceni Srpskog narodnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Sad. Predstava je izvedena na više festivala u zemlji, a na Jesenjem pozorišnom Kustendorfu je osvojila Zlatni list kao najbolja predstava festivala.

Režija: Vukašin Ranđelović

Igraju:
Vladimir – PEĐA MARJANOVIĆ
Estragon – ALJOŠA ĐIDIĆ
Poco – MILOŠ LAZIĆ
Srećko – VUKAŠIN RANĐELOVIĆ
Dečak – STEFAN BERONJA

Plan realizacije gostovanja:

  • Kać – u ponedeljak, 7. oktobra u OŠ „Đura Jakšić“ sa početkom u 20 časova
  • Irig – u subotu, 19. oktobra u Domu kulture u 19 časova
  • Beočin – u petak, 25. oktobra u Centru za kulturu u 19 časova
  • Novi Sad – u subotu, 9. novembra, Kulturni centar Novog Sada u 19 časova
  • Futog – u petak, 15. novembra, Kulturni centar „Mladost“ u 19 časova