Skoči na sadržaj

Sonja Radosavljević

Sonja Radosavljević je u stalnom  angažmanu u Narodnom pozorištu „Sterija“ Vršac. Rođena je 10. 03. 1961. godine u Beogradu gde završava srednju školu. Konkuriše na Fakultetu dramskih umetnosti, Odsek za pozorišnu režiju, u klasi profesorke Borjane Prodanović. Biva primljena, ali zbog porodičnih razloga napušta fakultet. Bila je dugogodišnji član AKP „Branko Krsmanović“ iz Beograda, gde nastupa u predstavama istog. Učestvovala je na takmičenjima recitatora.

Snimala je filmove i reklame. Učestvovala u  televizijskim  serijama: „Nacionalna klasa“, „Drugarčine“, „Sedam sekretara SKOJ-a“ (uloga Jelene Masleša).

Prvi profesionalni angažman je imala u pozorištu 25.12.1979. godine u Šabačkom pozorištu. Potom nastupa u Narodnom pozorištu u Tuzli, Pozorištu lutaka „Pinokio“ u Zemunu, Narodnom pozorištu „Sterija“ u Vršcu. Igra širok repertoar, od komedija, drama, vodvilja, dečji repertoar. Pleše i peva.

Dobitnik nagrade za kolektivnu igru u predstavi „Laža i paralaža“, u režiji Miroslava Benke.

U okviru projekta „Stop nasilju“ u dobrotvorne svrhe, po motivima iz pripovetke „Lilika“ Dragoslava Mihajlovića, uradila je monodramu u produkciji Kulturnog centra iz Vršca. Adaptaciju i dramatizaciju uradio Miroljub Stojanović.

Bila je član Indeksovog radio pozorišta. 

Vodi nevladinu organizaciju „Dio Alt – dečji i omladinski alternativni teatar“, gde sa decom i omladinom priprema performanse, sa kojima učestvuje na festivalima u Nikšiću, Pančevu. Gostuju sa predstavom „Testament“  Vidosava Stefanovića u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu.

U saradnji sa srednjim školama u Vršcu i Ekološkim društvom „Panonsko ostrvo“, pod pokroviteljstvom Svetske banke radi projekat „Osmeh mladosti“ protiv agresije, narkomanije i alkoholizma.