Skoči na sadržaj

Sonja Radosavljević

Соња Радосављевић је у сталном  ангажману у Народном позоришту „Стерија“ Вршац. Рођена је 10. 03. 1961. године у Београду где завршава средњу школу. Конкурише на Факултету драмских уметности, Одсек за позоришну режију, у класи професорке Борјане Продановић. Бива примљена, али због породичних разлога напушта факултет. Била је дугогодишњи члан АКП „Бранко Крсмановић“ из Београда, где наступа у представама истог. Учествовала је на такмичењима рецитатора.

Снимала је филмове и рекламе. Учествовала у  телевизијским  серијама: „Национална класа“, „Другарчине“, „Седам секретара СКОЈ-а“ (улога Јелене Маслеша).

Први професионални ангажман је имала у позоришту 25.12.1979. године у Шабачком позоришту. Потом наступа у Народном позоришту у Тузли, Позоришту лутака „Пинокио“ у Земуну, Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу. Игра широк репертоар, од комедија, драма, водвиља, дечји репертоар. Плеше и пева.

Добитник награде за колективну игру у представи „Лажа и паралажа“, у режији Мирослава Бенке.

У оквиру пројекта „Стоп насиљу“ у добротворне сврхе, по мотивима из приповетке „Лилика“ Драгослава Михајловића, урадила је монодраму у продукцији Културног центра из Вршца. Адаптацију и драматизацију урадио Мирољуб Стојановић.

Била је члан Индексовог радио позоришта. 

Води невладину организацију „Дио Алт – дечји и омладински алтернативни театар“, где са децом и омладином припрема перформансе, са којима учествује на фестивалима у Никшићу, Панчеву. Гостују са представом „Тестамент“  Видосава Стефановића у Центру за културну деконтаминацију у Београду.

У сарадњи са средњим школама у Вршцу и Еколошким друштвом „Панонско острво“, под покровитељством Светске банке ради пројекат „Осмех младости“ против агресије, наркоманије и алкохолизма.