Skoči na sadržaj

Projekat „Pozorište za sve“

Пројекат „Позориште за све“ обухвата пет извођења представе „Док чекамо Годоа“ у околини Новог Сада са намером да публици која нема прилику да долази у позориште приближи ову врсту уметности.

Улазнице се неће наплаћивати, већ ће публика доносити конзервирану храну, одећу, школски прибор који ће се донирати Свратишту за децу и младе и Свратишту за бескућнике у Новом Саду.

Пре сваког играња екипа костимираних глумаца ће директно шетајући кроз главне улице гостујућих места најавити представу. На овај несвакидашњи начин, млади глумци покушавају да остваре непосреднији однос са публиком. Целокупна турнеја ће се снимати са циљем да се направи документарни филм.

Представу „Док чекамо Годоа“ у режији Вукашина Ранђеловића, а по мотивима дела Семјуела Бекета реализовала је група младих глумаца и са великим успехом је извођена на сцени Српског народног позоришта и Културног центра Нови Сад. Представа је изведена на више фестивала у земљи, а на Јесењем позоришном Кустендорфу је освојила Златни лист као најбоља представа фестивала.

Режија: Вукашин Ранђеловић

Играју:
Владимир – ПЕЂА МАРЈАНОВИЋ
Естрагон – АЉОША ЂИДИЋ
Поцо – МИЛОШ ЛАЗИЋ
Срећко – ВУКАШИН РАНЂЕЛОВИЋ
Дечак – СТЕФАН БЕРОЊА

План реализације гостовања:

  • Каћ – у понедељак, 7. октобра у ОШ „Ђура Јакшић“ са почетком у 20 часова
  • Ириг – у суботу, 19. октобра у Дому културе у 19 часова
  • Беочин – у петак, 25. октобра у Центру за културу у 19 часова
  • Нови Сад – у суботу, 9. новембра, Културни центар Новог Сада у 19 часова
  • Футог – у петак, 15. новембра, Културни центар „Младост“ у 19 часова