Skoči na sadržaj

Nagrada mladom glumcu na 70. FPPV

Žiri 70. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u sastavu: rediteljka i književnica Vida Ognjenović (predsednica, Beograd), scenograf i kostimograf Miodrag Tabački (Beograd) i glumac i profesor AUNS Predrag Momčilović (Novi Sad), od 19. do 26. aprila 2021. godine video je 11 predstava u izvođenju osam pozorišta.

Na završnoj sednici, održanoj 25. aprila, između ostalih doneta je odluka da se nagrada mladom glumcu, koju dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine, na osn­ovu jednoglasne odluke žirija dodeli Urošu Mladenoviću za uloge u predstavama „Tri mus­ketara”, Aleksandra Glovacki po istoimenom romanu Alek­sandra Dime, režija: Predrag Štrbac, Dečje pozorište, Subotica i predstavi „Teatru s ljubavlju”, režija: Bonjo Lungov i Konstan­tin Karakostov, Dečje pozorište, Subotica.

Odluka je donesena jednoglasno.

Uroš Mladenović

Nagrada se ove godine dodeljuje trideseti put i biće uručena na završnoj večeri Festivala u Zrenjaninu. Pored plakete, nagrada se sastoji od umetničke slike i novčanog iznosa koji je omogućen od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Čestitamo mladom kolegi. Želimo mu uspeh u daljoj karijeri i pregršt nagrada