Skoči na sadržaj

Nagrada mladom glumcu na 70. FPPV

Жири 70. Фестивала професионалних позоришта Војводине у саставу: редитељка и књижевница Вида Огњеновић (председница, Београд), сценограф и костимограф Миодраг Табачки (Београд) и глумац и професор АУНС Предраг Момчиловић (Нови Сад), од 19. до 26. априла 2021. године видео је 11 представа у извођењу осам позоришта.

На завршној седници, одржаној 25. априла, између осталих донета је одлука да се награда младом глумцу, коју додељује Савез драмских уметника Војводине, на осн­ову једногласне одлуке жирија додели Урошу Младеновићу за улоге у представама „Три мус­кетара”, Александра Гловацки по истоименом роману Алек­сандра Диме, режија: Предраг Штрбац, Дечје позориште, Суботица и представи „Театру с љубављу”, режија: Боњо Лунгов и Констан­тин Каракостов, Дечје позориште, Суботица.

Одлука је донесена једногласно.

Урош Младеновић

Награда се ове године додељује тридесети пут и биће уручена на завршној вечери Фестивала у Зрењанину. Поред плакете, награда се састоји од уметничке слике и новчаног износа који је омогућен од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Честитамо младом колеги. Желимо му успех у даљој каријери и прегршт награда